Protox

Što je to PROTOX?

Preparat je koncentrat zelene boje s mirisom limuna. Razrjeđuje se s običnom vodom u omjeru 1:20 i samo se tako razrijeđen primjenjuje, dozirajući ga od 2 dl do 2 litre dnevno, ovisno o protocima i zahtjevima. On je kombinacija biološkog surfaktanta i bakterija/enzima te kao “eliminator“ odmah djeluje na neugodne mirise. Početno razgrađuje i rastapa organski otpad, urin, fekalije i masnoće pa tako bakterijama omogućuje lakšu integraciju čime započinje daljnja i detaljna razgradnja, najbolje u kombinaciji sa SK3 Septikom!

Prva značajna pojava uporabe je uklanjanje neugodnih mirisa. Kod nas ga koriste brojna komunalna poduzeća, hotelsko-ugostiteljski objekti s kuhinjama i WC-ima – restorani, pizzerije, hoteli i moteli, apartmani i kuće za odmor, domovi za starije te drugi slični objekti. PROTOX snažno utječe na razgradnju otpadnih tvari, na kvalitetnije održavanje protočnosti cjevovoda te u kombinaciji primjene sa SK3 Septikom na maksimalno moguće smanjenje razdoblja ispumpavanja mastolova i septičkih jama.

Zbog čega Vam u odvodoma, mastolovima i septičkim jamama treba i PROTOX?

Vaši odvodi te septičke jame i mastolovi koji se često ispumpavaju i smrde, vrlo su vjerojatno začepljeni ili nisu adekvatno izvedeni za protoke koje moraju savladati. Povišene temperature u mastolovima i septičkim jamama pogodne su za razmnožavanje bakterija, ali nažalost njihov pH to vrlo često nije. Najčešće zato jer zbog sanitarnih razloga sve više i češće koristimo biocide, dezinficijense, a ako je problem s cijevima, i kiseline. To je glavni uzrok zašto mikroorganizmi, koji inače imaju pogodne uvjete za uobičajenu biorazgradnju, jednostavno „spavaju“ ili ih uopće nema, ili čekaju da ih Vi ispumpate?! Koristeći PROTOX u kombinaciji sa SK3 Septikom osiguravate potrebnu biologiju koja će se natjecati sa svakodnevnim novim otpadnim vodama u Vašim septičkim jamama i mastolovima te u najvećoj mogućoj mjeri smanjiti taloge i neugodne mirise.

Zašto Protox i koje uvjete je potrebno uspostaviti i održavati?

Na samom početku uzmite u obzir da su Vaši odvodi (cijevi koji smrde) već dobro začepljeni, pa u sifone dozirajte 1 do 1,5 litru i to 7-21 dan da bi odlijepili sve stare naslage u cijevima. Tek nakon toga ispraznite mastolov i/ili septičku jamu pa krenite sa čistom situacijom, što će Vam dati najbolji uvid u efikasnost PROTOX-a.

250 kn – 1l koncentrata

Doziranje

UPUTE ZA DOZIRANJE (PROTOX se uvijek razrijedi s vodom 1:20 i samo tako primjenjuje – shema minimalnih doziranja PROTOX-a za mastolove):

  • start: 1 do 1.5 litra/m3 volumena (mastolova ili septičke jame)
  • doza održavanja bazirana na količini dnevnih obroka
    • do 100 obroka / dan … 100 ml / dan
    • do 200 obroka / dan … 200 ml / dan
    • do 300 obroka / dan … 300 ml / dan

VAŽNO! Prije početka primjene PROTOX-a isprazniti mastolov te prvu početnu dozu uliti direktno u mastolov!

UPUTE DOZIRANJE ZA KUĆANSTVA:

Ukoliko se radi o začepljenju odvoda dozirati 1 litru razrjeđene tekućine (1:20) dnevno. Ako je septička jama začepljena odmah uliti direktno u nju 4 litre i poslije 0,5 litara tjedno. Ukoliko se radi o usporenom protoku i smradu dozirati 2 dl/dan razrjeđene tekućine (1:20). Održavanje: 1 dl razrjeđenog PROTOX-a dnevno održavat će protočnost kao doza održavanja. Ukoliko se radi o uklanjanju neugodnih mirisa pri ispumpavanju jame 10 dana prije 1 litru/dan. Nakon ispumpavanja ulijevati 0,5 litara/tjedno.