PROTOX

Što je to PROTOX?

Preparat je koncentrat zelene boje s mirisom limuna. Razrjeđuje se s običnom vodom u omjeru 1:20 i samo se tako razrijeđen primjenjuje, dozirajući ga od 2 dl do 2 litre dnevno, ovisno o protocima i zahtjevima. On je kombinacija biološkog surfaktanta i bakterija/enzima te kao “eliminator” odmah djeluje na neugodne mirise. Početno razgrađuje i rastapa organski otpad, urin, fekalije i masnoće pa tako bakterijama omogućuje lakšu integraciju čime započinje daljnja i detaljna razgradnja, najbolje u kombinaciji sa SK3 Septikom!

Prva značajna pojava uporabe je uklanjanje neugodnih mirisa. Kod nas ga koriste brojna komunalna poduzeća, hotelsko-ugostiteljski objekti s kuhinjama i WC-ima – restorani, pizzerije, hoteli i moteli, apartmani i kuće za odmor, domovi za starije te drugi slični objekti. PROTOX snažno utječe na razgradnju otpadnih tvari, na kvalitetnije održavanje protočnosti cjevovoda te u kombinaciji primjene sa SK3 Septikom na maksimalno moguće smanjenje razdoblja ispumpavanja mastolova i septičkih jama.

Znate li zašto za odvode, mastolove, septičke jame ili bio pročiščivače, osim SK3 Septika, treba koristiti i PROTOX?

Vaši odvodi te septičke jame i mastolovi koji se često ispumpavaju i smrde, vrlo su vjerojatno začepljeni ili nisu adekvatno izvedeni za protoke koje moraju savladati. Povišene temperature u mastolovima i septičkim jamama pogodne su za razmnožavanje bakterija, ali nažalost njihov pH to vrlo često nije. Najčešće zato jer zbog sanitarnih razloga sve više i češće koristimo biocide, dezinficijense, a ako je problem s cijevima, i kiseline. To je glavni uzrok zašto mikroorganizmi, koji inače imaju pogodne uvjete za uobičajenu biorazgradnju, jednostavno “spavaju” ili ih uopće nema, ili čekaju da ih Vi ispumpate?! Koristeći PROTOX u kombinaciji sa SK3 Septikom osiguravate potrebnu biologiju koja će se natjecati sa svakodnevnim novim otpadnim vodama u Vašim septičkim jamama i mastolovima te u najvećoj mogućoj mjeri smanjiti taloge i neugodne mirise.

Zašto Protox i koje uvjete je potrebno uspostaviti i održavati?

Na samom početku uzmite u obzir da su Vaši odvodi (cijevi koji smrde) već dobro začepljeni, pa u sifone dozirajte 1 do 1,5 litru i to 7-21 dan da bi odlijepili sve stare naslage u cijevima. Tek nakon toga ispraznite mastolov i/ili septičku jamu pa krenite sa čistom situacijom, što će Vam dati najbolji uvid u efikasnost PROTOX-a.

Jedna litra koncentrata PROTOXA je 34 €, a za dvije i više dajemo dodatne popuste.

Za narudžbe veće od 70 € (uključujući i SEPTIK) dostava je BESPLATNA!

Idealna kombinacija za vas: “TAMAN ZA APARTMAN” je 1 PROTOX + 2 SEPTIKA!

NARUČITE TU KOMBINACIJU I DOSTAVIMO VAM JE NAJBRŽOM GLS DOSTAVOM!

Doziranje

UPUTE ZA DOZIRANJE

PROTOX se uvijek razrjeđuje s vodom u omjeru 1:20 i samo tako primjenjuje!

Shema minimalnih doziranja PROTOX-a za mastolove ili sptičke jame  kod kuhinja, kafića, restorana i hotela:

  • Početak: 1 do 1,5 litra/m3 volumena (Mastolova ili Septičke jame)
  • doza održavanja bazirana na količini dnevnih obroka
    • Do 100 obroka / dan … 100 ml / dan
    • Do 200 obroka / dan … 200 ml / dan
    • Do 300 obroka / dan … 300 ml / dan

VAŽNO! Prije početka primjene PROTOX-a isprazniti mastolov te prvu početnu dozu uliti izravno u mastolov!

UPUTE ZA DOZIRANJE ZA APARTMANE I  KUĆE ZA ODMOR:

  • Ukoliko se radi o začepljenju odvoda dozirati 1 litru razrijeđene tekućine (1:20) dnevno. Ako je septička jama začepljena ODMAH uliti izravno u jamu 4-5 litara razrijeđenog Protoxa, a poslije 0,5 – 1 litre tjedno. Ukoliko se radi o usporenom protoku i neugodnom mirisu dozirati 2 dl/dan razrijeđene tekućine. 
  • ODRŽAVANJE: Doza od dva decilitra razrijeđenog PROTOX-a dnevno održavat će solidnu protočnost. Ukoliko se radi o uklanjanju neugodnih mirisa koji se pojave pri ispumpavanju jame, 10 dana prije ulijevati 1 litru svaki dan. Nakon ispumpavanja ulijevati 0,5 do jedne litre/tjedno. 

Kupnjom više proizvoda možete ostvariti popust u brzoj i sigurnoj dostavi!

Privatnost podataka
This field is for validation purposes and should be left unchanged.